Muistiliitto ry on vuonna 1988 perustettu kansanterveys-, potilas- ja omaisjärjestö. Toiminnan tarkoituksena on edistää tämän kohderyhmän elämänlaadun ja hyvinvoinnin yleisiä edellytyksiä. Muistiliitolla on 42 paikallista muisti-, Alzheimer- ja dementiayhdistystä ympäri Suomen.

Suomen muistiasiantuntijat ry toimii vastuullisesti muistisairaan ihmisen laadukkaan elämän ja hyvinvoinnin sekä hoidon puolesta. Toimintamme kohderyhmänä ovat sosiaali- ja terveydenhuollossa toimivat ammattihenkilöt, jotka työssään kohtaavat muistisairaita ihmisiä. Toimintaamme ohjaavat keskeiset arvot ovat vapaaehtoisuus, asiantuntijuus, eettisyys, idealismi, riippumattomuus ja yhteistyö.

Gerontologinen ravitsemus Gery ry

Yhdistys edistää ikääntyneiden terveyttä, toimintakykyä ja hyvinvointia monialaisesti ravitsemuksen, liikunnan ja sosiaalisen toiminnan avulla.

Yhdistys järjestää koulutusta sekä tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja ryhmätoimintaa ikääntyneille hyvään ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Tärkeä tehtävä on myös edistää ravitsemustiedon käyttöä osana ikääntyneiden toimintakykyä ylläpitävää liikuntaa ja lihaskuntoharjoittelua.

Yhdistys on perustettu keväällä 2013.


Potilaan lääkärilehti


Potilaan Lääkärilehti on Suomen Lääkärilehden uusi julkaisukanava kaikille suomalaisille. Lukijoille tarjotaan lääketieteeseen ja terveydenhoitoon liittyvää uutisvirtaa, tiedeartikkeleita, kirja-arvosteluja ja kommenttikirjoituksia.

Tutustu tästä


Suomen aivotutkimus- ja kuntoutuskeskus Neuron on Kuopiossa Kortejoella sijaitseva yksityinen, Suomen aivotutkimus- ja kuntoutussäätiön omistama ja ylläpitämä neurologinen tutkimus- ja kuntoutuskeskus.

Tehtävänämme on neurologisten, erityisesti aivohalvauspotilaiden kuntoutus, hoito ja tutkimus.

Neuronin asiakkaat tulevat kaikkialta Suomesta. Palvelujemme ostajina ovat mm. Kela, terveydenhuolto, vakuutuslaitokset ja työhallinto sekä myös itse maksavat asiakkaat.

Neurologiset vammaisjärjestöt on perustettu vuonna 1976 ylläpitämään ja edistämään yhteistoimintaa jäsenjärjestöjensä sekä muiden vammais- ja kansanterveysjärjestöjen, viranomaisten ja muiden yhteisöjen kesken. Hyvä elämä neurologisesti sairaille ja vammaisille on NV-järjestöjen yhteinen tavoite. NV-järjestöjen yhteistyötä ohjaa ja sitä koskevia päätöksiä tekee järjestöjen toiminnanjohtajista koostuva työvaliokunta. Neurologisiin vammaisjärjestöihin kuuluu 14 järjestöä.

 Gernet; geriatrista tietoa

lue lisää


Vuonna 2009 perustetun Suomen Aivosäätiön perustajasäätiöt yhdistivät ennakkoluulottomasti kehitysvammalääketieteen, neurologian ja psykiatrian. Tutkijat ovat löytäneet asianmukaisia hoitokeinoja useisiin aivoperäisiin sairauksiin. Lisätutkimus on tarpeen aivosairauksia ehkäisevän toiminnan parantamiseksi ja inhimillisen kärsimyksen vähentämiseksi.

lue lisää


http://www.psmuisti.fi/ UA-22565021-1